018 - 18 18 00

Kundsupport

08-425 018 18

Försäljning

Nyheter och blogg

Ultralåglatens – streaming mindre än en sekunds fördröjning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ultralåglatens – streaming mindre än en sekunds fördröjning

På Rackfish har vi länge arbetat med låglatens streaming. Våra interaktiva projekt har ofta krävt att besökaren ska få en blixtsnabb återkoppling och då fungerar inte vanlig streaming som ofta kan ha en fördröjning på 5-45 sekunder utan responsen måste vara direkt. Därför har vi tagit fram lösningar för låglatens streaming med cirka 5 sekunders fördröjning samt ett altenativ för ultralåglatens streaming där fördröjningen endast är 1 sekund.

Låglatens streaming

live-streaming av auktioner med låg fördröjning, låg latens

I många sammanhang krävs riktigt snabb streaming. Alla former av interaktiva lösningar blir bättre med låtlatens stremaing, Low-latency streaming – om man pratar med någon eller försöker styra något är exempel på när låglatens är viktigt. Ska man fjärrstyra något måste kopplingen mellan åtgärd och respons vara direkt.

Vi tillhandahåller snabb, låglatens streaming, för exempelvis kunder inom gaming där det inte fungerar att lägga ett vad när en tävling redan är över. Auktioner är en annan användning där vi tillhandahåller låg-fördröjd video tillsammans med framgångsrika auktionshus som Uppsala Auktionskammare. Auktioner kräver låglatens streaming för att alla dess kunder ska kunna hänga med i auktionen oavsett om de befinner sig och budar från lokalen, budar via telefon eller ser på auktionen och lägger bud direkt via webbsida – kanske från andra sidan jorden.

Ett av marknadens mest populära protokoll för streaming av ljud och video online, HLS som står för HTTP Live Streaming, brukar som regel levereras med 30-45 sekunders fördröjning. Låtlatens streaming definieras ofta som sändningar med runt 5 sekunders fördröjning, det är den normala tidsfördröjningen för TV-sändningar. Trots att 5 sekunder kan vara mer än tillräckligt för många så är ibland 5 sekunder för långt för vissa applikationer, då krävs ultra low latency streaming.

Ultralåglatensstreaming

Ultralåglatens, Ultra Low Latency Streaming, brukar definieras som streaming som är så snabb att fördröjningen endast är mellan 0,5 och 1,5 sekunder. I dag är Ultralåglatens streaming så nära direkt man kommer om man skall sända ljud och video till flera mottagare. I applikationer som har ett fåtal användare kan man komma ner ännu lägre.

Vi arbetar med anpassade lösningar beroende på applikation. Tack vare att vi använder en kombination av hård- och mjukvara och har kunskaper i ett flertal protokoll kan vi som regel ta fram väl anpassade lösningar.

Lång erfarenhet av låglatensstreaming

Vi har under många år levererat lösningar såsom:

  • Live streaming av Auktioner
  • Betting – Travsport
  • Butikssystem – låglatensstreaming till spelombud i olika länder
  • Point-to-point Låglatensstreaming mellan länder
  • Spel – interaktiva spelupplevelser

Exempel på projekt med låglatens-streaming:

Kontakta oss – vi kanske har lösningen för er!

Eftersom vi kontrollerar hela kedjan, där vi äger såväl internetförbindelser som servrar, så kan vi ofta erbjuda skräddarsydda lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser. Kontakta oss direkt för att diskutera hur låglatens streaming kan hjälpa dig!

live-streaming 4G mobilt låg latens