Anycast DNS-tjänster

En riktigt bra och  stabil DNS-tjänst är ett måste för att en domän skall fungera. 

Rackfish DNS lutar sig på 25 geografiskt spridda servrar med 100% SLA

Rackfish Anycast DNS

Med Rackfish DNS kan du hantera inställningar själv via vår kontrollpanel eller låta oss göra ändringar när det behövs. Vi erbjuder två paket, med samma teknologi bakom: 

Rackfish Managed DNS inkluderar alla ändringar du vill göra, vi flyttar domänen åt dig och hjälper till med inställningar och råd för en låg årlig kostnad.

Med Rackfish Self-service DNS får du ett lägre pris och hanterar allt arbete med flytt och ändringar själv.

Båda tjänsterna vilar på en anycast plattform med 25 noder spridda över världen för högsta prestanda och tillförlitlighet.

IT-chefens dag

Drift av DNS

Vi speglar våra DNS-servrar mot CIRA som driftar 25 DNS noder på 16 geografiska platser, lastbalanserat och redundant med anycast. 24x7 övervakning och hantering.

Anycast DNS

Om en nod går ner så blir den automatisk borttagen från att ta emot trafik, eftersom plattformen ligger i två anycast moln finns full redundans och skydd mot att DNS går ner.

DDoS skydd

Att skydda DNS mot attacker är av högsta vikt. Via vår leverantör CIRA har vi tillgång till en infrastruktur som står emot, isolerar och hanterar attacker mot DNS effektivt.

Våra DNS-tjänster

Enkelt och tydligt prissatt DNS för dina domäner, i två nivåer baserat på om man vill sköta sig själv eller ha hjälp.

Managed DNS

240
SEK
per år & domän
  • Kontrollpanel för ändringar
  • Skicka ändringar till Rackfish support
  • Vi hjälper med flytt
fullservice

Self-service DNS

79
SEK
per år & domän
  • Kontrollpanel för ändringar

Ett urval av de kunder vi stolt levererat DNS till:

FAQ

Vanliga frågor om DNS

DNS används för att översätta domännamn som rackfish.com till IP-nummer genom att slå upp det i DNS-systemet. Det är inte bara webbsidor som är knutna till DNS-systemet utan exempelvis e-post är också helt beroende av DNS för att fungera.

Med Anycast DNS delar ett antal DNS-servrar på samma IP-nummer och levererar svaren från den server som är närmast användaren. Systemet ger både bättre prestanda och högre tillförlitlighet, vilket är viktigt för alla funktioner beroende av ett domännamn.

Ett DNS Alias record pekar en domän till ett värdnamn (hostname) istället för ett ip-nummer. Det påminner om ett CNAME men kan peka hela domänen istället för en subdomän till ett hostname. Rackfish DNS stödjer Alias-poster, kontakta supporten!

Nej, du behöver varken registrera domänen eller ha övrigt drift hos Rackfish för att kunna använda någon av våra DNS-tjänster, många kunder väljer oss för bara vissa tjänster.

Om DNS inte fungerar snabbt och tillförlitligt drabbas alla tjänster man har kopplat till sitt domännamn. Ofta märks det snabbt på webbsidor och e-post, men andra system som – intranät, ip-telefoni, webbutiker, affärsystem och mötessystem drabbas ofta också. Tappade intäkter, trovärdighet och förlorad tid är en direkt konsekvens.

Oftast är härstammar DNS-problem från felaktig konfiguration, varför det är värt att ha en bra support eller managerad DNS-tjänst för att få hjälp när man ska göra ändringar. Ett antal problem kan vara att leverantören bara använder lokala servrar och får nätverksproblem, därför är Anycast DNS en betydligt säkrare lösning.