Cloud - hosting av virtuella servrar - IaaS​

Tjänster för dig som söker en flexibel lösning, själv vill kunna ”spinna upp” en server 
och bara betala för den tid och de resurser som faktiskt används. 

Högsta kvalitet – med servrar i Sverige!

Rackfish Cloudservrar -
skalbar infrastruktur som service

Serverkapacitet till rätt pris och kvalitet.

Vi har lagt ner möda på varenda steg som leder fram till din virtuella server. Internetanslutningarna, routingen, strömförsörjningen, servrarna, redundansen, virtualiseringen, överkapaciteten – hos oss ska din server inte behöva gå ner – inte ens för underhåll. En server hos oss motsvarar ofta flera servrar i de stora molnen tack vare den höga prestandan och redundansen. 

IaaS – Infrastructure as a Service är en tjänst som kan anpassas efter de behov man har för stunden till en riktigt bra kostnad!

Funktioner

Funktioner i Rackfish molntjänster

Fördelar

Fördelar med Rackfish molnservrar

RAM

Hårdvara – RAM

Förutom att vi reserverar det minne som köps och ej överbokar det så att maskinerna alltid kan leverera beställd mängd – så bokar vi det dubbelt. Kraschar hårdvaran så startas servern om automatiskt - på ny hårdvara!

Block Storage

Lagring – Block storage

Servrar har tillgång till lagring via två separata nät. Båda näten är anslutna till dubbla controllers och disk-kabinetten klarar att förlora ett gäng diskar innan de tappar data. Systemet använder en kombination av SSD och SAS för data som behöver snabb åtkomst.

cpu-processor

Hårdvara – CPU

Många cloudlösningar vräker på med många CPU:er och låter kundernas servrar stjäla kraft från varandra. Här är det istället en reserverad kapacitet, och dessutom - börjar en nod bli belastad så balanseras de virtuella servrarna automatiskt om. En Rackfish CPU räcker ofta mycket längre än andras CPU:er.

Secure cloud

Lagring – Object storage

Vill du använda en S3-kompatibel lagringslösning som är helt baserad i Sverige med mycket hög redundans så finns även det tillgängligt. Snabb åtkomst från servrar och mycket hög kapacitet uppskattas av de som provat att flytta stora datamängder till utländska tjänster.

cloud-data-distribution

Nätverk – internetanslutning

Ett riktigt vasst nät gör underverk för prestandan. Alla servrar har tillgång till flera 10Gbps anslutningar så att alla instanser kan köra på fullt. Med tre transitoperatörer och trafik över knutpunkter så finns det alltid en bra väg och vi optimerar automatiskt. Är nät viktigt - ring oss!

webbhotell

Backup – datasäkerhet

Väldigt hög redundans på lagring är inte nog, vi arbetar även med snapshots på servrar för snabb återställning och backuper. Backuper flyttas över våra privata förbindelse till vårt sekundära datacenter i Uppsala. Så om det som inte får hända ändå händer...

Cloudhosting

Virtualisering

Eftersom vår virtualisering är baserad på VMware så behöver vi aldrig utsätta våra kunder för omstarter vid service, vi kan garantera prestandan, bygga avancerade lösningar för tillgänglighet och inte ens ett hårdvarufel orsaker större nertider.

server-managed

Upptid

Vi använder flera olika tekniker för att få bästa möjliga upptid. Redundans - allt är dubblerat. Överkapaciteten gör att vi kan stänga ner en server, en internetoperatör eller en netswitch och utföra avancerad service och uppgraderingar utan att våra
kunder ens märker det.

Based in Sweden

Based in Sweden

Ibland är lokalt enkelt. Med servrar i Stockholm och Uppsala, levererade från ett Svenskt företag med högsta kreditvärdighet från UC. Svenska standardavtal och Svenska fakturor med 30 dagars kredit (efter månadens slut för cloudtjänster).

Priser på Rackfish Cloud

Nedan finns de vanligaste tjänsterna med priser. Allt debiteras per timme, månadspriserna är utgångspriser och stämmer inte exakt pga månaders varierande längd och avrundningar.

Compute

Välj själv anslutningshastighet till servern och komplettera med en Edge gateway för att få brandvägg och lastdelning till dina maskiner.  Med en Edge GW så delar alla dina servrar på bandbredden. Anslutningshastigheten är satt till gränsvärdet, men själva trafiken mäts inte, utan det är fritt fram att använda hela hastigheten.

ResursPris mer timmePris per månad
vCPU (core)0,04 kr30 kr
High-Availability RAM per GB0,14 kr100 kr
Lagring, SAN, per 10GB0,03 kr22 kr
Backup, per 50GB350 kr
Edge Gateway0,54 kr395 kr

Networking

En server är uppbyggd av en eller flera vCPU, en eller flera GB RAM och den lagring som behövs. Tjänsterna debiteras per timme och kan fritt ökas, minskas eller stängas av under tiden. En avstängd server debiteras bara för dess lagring.

ResursNät hastighetPris månad med Edge Gateway (brandvägg, lastbalasering)Pris utan Edge GW
Nätanslutning1 Mbps395 kr0 kr
Nätanslutning10 Mbps445 kr50 kr
Nätanslutning100 Mpbs495 kr100 kr
Nätanslutning200 Mbps1145 kr750 kr
Nätanslutning400 Mbps1895 kr1500 kr
Nätanslutning600 Mbps2395 kr2000 kr
Nätanslutning1000 Mbps3895 kr3500 kr
IP-nummer externt25 kr25 kr