Nyheter och blogg

Samla dina domäner hos Rackfish

Samla dina domäner hos Rackfish

Ett vanligt problem i de flesta organisationer är att man har sina webbtjänster utspridda. Det är lätt hänt att en faktura kommer på vift och helt plötsligt har en domän inte förnyats. Samma sak gäller för domäner som är kopplade till en specifik person vars kreditkort gått ut eller e-post adress tagits bort vid avslutad anställning.

Med Rackfish kontrollpanel, my.rackfish.com, hanterar man enkelt allt fler av våra tjänster. Domänregistrering är en sådan! Men om man redan har domänen registrerad och vill samla alla sina domäner hos Rackfish? Att flytta en domän till en annan leverantör är helt kostnadsfritt och redan inbetalda perioder behålls. 

Pro tip: visste du att det går att betala för många domäner ändå upp till tio år? Det förenklar administrationen avsevärt samtidigt som det ger ett skydd mot framtida prishöjningar.

Domänflytt, eller “transfer” som det ofta kallas, går till så här:

  1. Begär ut en “transferkod”, “transferkey”, “EPP-kod” eller motsvarande från befintlig leverantör. Hos många leverantörer hittar man det i kontrollpanelen direkt och hos andra får man lägga ett supportärende.
  2. Under domänregistering skriver du in namnet på den domän du vill flytta och väljer “Klicka här för att flytta domän” och välj “flytta hit”. På sidan som följer fyller man i transfernyckeln i fältet för EPP Kod.
  3. Logga in på ditt konto på my.rackfish.com (har du inget konto där än så går det att skapa direkt) och genomför transaktionen.

Tänk på:

  • Kontrollera hos leverantören du flyttar från att de tjänster du inte ska ha kvar blir uppsagda.
  • Om det är en domän som används aktivt så finns det en DNS-server som pekar besökare rätt. Om du ska flytta DNS till oss så måste denna tjänst beställas – kopiera datat i DNS-tjänsten från din befintliga leverantör. Det går också att ange valfri annan DNS-tjänst i samband med flytten om man vill ha kvar den DNS man nu använder.
  • Om du behöver hjälp kontakta oss på support@rackfish.com så hjälper vi dig att komma igång!
Samla dina domäner hos Rackfish