Nyheter och blogg

Specialbyggd streamingplattform och hosting för alla Reakt Live konserter

Specialbyggd streamingplattform och hosting för alla Reakt Live konserter

Vi på Rackfish har sedan länge arbetat med hosting, kampanjer, livesändningar och online video. Tillsammans med producenterna på Reakt Live har vi i över ett års tid arbetat med livestreamade konserter med några av Sveriges största artister.

Konserterna filmas med upp till 12 kameror i 4K, med rätt ljussättning och studiokvalitet på ljudet som mastras live, innan det streamas ut med högsta kvalitet, via Rackfish servrar och system. Ljudet har högsta prioritet, men även bilden är anpassad för att ge den där riktiga närheten till artisterna. Rackfish tillhandahåller streamingkompetens, driftslösningar och en skräddarsydd streaminglösning byggd på vår tjänst Rackfish Live. Vi står även för lasttestning av systemen, övervakning och arbetar direkt med Reakt Live som streaming- och hostingexperter.

Bakgrund till konsertsamarbete

Martin, CTO på Rackfish, kom i kontakt med Jimmy co-founder av Reakt Live, genom ett tidigare projekt. En auktionssajt vars drift exploderade varpå auktionssajtens ansvarige, Jimmy, kontaktade Martin som tillsammans med Rackfish-teamet lyckades lösa auktionen. Efter succén med auktionen, som Rackfish helt fick ta över hostingen för, blev Martin och Rackfish den självklara hostingpartnern när Jimmy skulle starta ett nytt projekt: Reakt Live som specialiserar sig på livestreamade konserter.

Specialbyggt biljettsystem, playsida och streaminglösning

Reakt Live samarbetar med fantastiska artister som Benjamin Ingrosso, Tommy Körberg, Bo Kaspers Orkester, Peter Jöback, Darin med flera. Med dessa artister kommer givetvis ett stort antal fans vilja köpa biljetter till deras streamade livekonserter. För att hantera denna anstormning har Rackfish byggt ett biljettvalideringssystem som snabbt och enkelt bekräftar att den köpta biljetten är giltig och besökaren skickas då direkt vidare till vår specialbyggda playsida där konserten visas. Biljettvalideringssystemet garanterar att de digitala biljetterna fungerar för personen som köpt biljetten, men inte för någon annan. Med det menas att biljetten inte kan delas till andra personer, men den som köpt biljetten kan välja att kolla på konserten i sin dator, mobil, smarta TV, apple-TV, samt Chromecasta eller Airplay:a till valfri enhet. Playsidan vet när eventet börjar och när biljetten blir giltig, baserat på detta visas relevant data för besökaren. Spelaren på playsidan har DVR-funktion för att spola i pågående livestream och även titta på eventet i efterhand som en traditionell video on demand så länge biljetten är giltig.

För de webbläsare som inte klarar av både DVR och casting samtidigt under livesändningar prioriteras alltid casting. DVR-funktionen stängs därför av tillfälligt så länge som livesändningen pågår. Efter livesändningen sätts DVR-funktionen på igen och man kan åter casta samtidigt som man spolar fram och tillbaka.

Sammanfattningsvis har vi ett gott samarbete där Rackfish har utvecklat tekniken för biljettvalidering, playsidan och streaminglösningen, vi driftar också webbservrarna för biljettförsäljningen och playsidan. Självklart har vi lasttestat alla delar i systemet. På vanliga webben har vi en kapacitet på 6000 besökare under 10-minuters intervall medans playsidan klarar betydligt fler. Streaminglösningen klarar utan några som helst problem en miljon tittare som samtidigt kollar på de streamade konserterna.

 

Rackfish expertis löser din digitala leverans

Att arbeta med dessa fantastiska live-streamade konserter är verkligen roligt då det nyttjar all vår specialistkompetens – och publiken uppskattar kvaliteten Rackfish levererar! Vi har anpassat hela streamingplattformen och sköter servrar, hosting och streaming för alla Reakt Live konserter.

Rackfish levererar en helhetslösning med all teknisk kompetens och hårdvara en kvalitetsleverantör som Reakt Live behöver!

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Rackfish + Reakt Live