Nyheter och blogg

Live Stream och Kampanjhosting – Försvarsmakten

Live Stream och Kampanjhosting – Försvarsmakten

Kampanjhosting och live-streaming för Försvarsmakten i en kampanj skapad av DDB Stockholm och B-Reel. Kampanjen sträcker sig över flera event där besökare kan integrera med operatörer ute i fält. Rackfish är ansvarig för den digitala leveransen av kampanjen, vilket vi definierar som att leverera allt digitalt innehåll till publiken, som till exempel hosting av webbservrar, mediaservrar, lagring, videotjänster och CDN.

Live stream – låg latens

I detta fall är liveströmmen ganska komplex med olika strömmar för olika syften. RTMP-streaming med låg fördröjning används av de som som integrerar med operatörer för att få konversationer flytande. En blandning av liveströmmar finns anpassade för banner-annonsering, där videon är anpassad för spridning. Bortsett från det tillhandahåller vi multi-bitrate HLS streaming för mobiltelefoner och datorer. Rackfish erbjuder live transrating av strömmarna (realtidsanpassning av de olika videoströmmarna) liksom separata liveströmmar för både bild-i-bild och utan med olika ändamål.

Nordisk CDN

Distributionen är byggd på Rackfish CDN med det nordiska högvolyms-tillägget.  Till skillnad från vårt standardskydd lägger detta till kantnoder i en cirkel i och runt Sverige med en massiv kapacitet för leverans av både RTMP-baserad (”flash-video”) live-streams så väl som HTTP-streaming. För denna kampanj är ”peak-traffic” hög till följd av massiv annonsering med Spotify, Youtube, Aftonbladet och Expressen där banners med live-streams används, utöver kampanjsidan med tungt videoinnehåll.

Serverhosting

Rackfish erbjuder kampanjhosting baserat på vårt skalbara och robusta kampanjhosting-paket. Detta inkluderar allting som behövs för en vanlig kampanj – utöver managed services och dygnet runt övervakning, ingår en väldigt redundant server, utvecklings/test server och mycket mer. Denna kampanj använder vår förbokade vertikala skalning (vilket innebär att lägga till mer resurser, dvs mer kraft in i servern) vilket kan köpas på en daglig-, vecko- eller månadsbasis och kan kombineras med horisontell skalning (vilket är när vi lägger till fler servrar).

Kund: Försvarsmakten Byrå: B-Reel|DDB Tjänster: Ultra-Low Latency Streaming | Banners|CDN|Hosted Campaign|Live Streaming|Managed Hosting