Nyheter och blogg

Nyhetsbrev 2020-09

Nyhetsbrev 2020-09

nyhetsbrev_streaming_hosting

Här är en kort sammanfattning av innehållet i det nyhetsbrev som vi skickade ut i September 2020. 

För att se hela nyhetsbrevet kan du ladda ner det här: Nyhetsbrev 2020-09.

Hösthälsningar från er drift- och streamingpartner

Nu är vi igång i full fart efter sommaren och verksamheten fungerar väldigt bra trots situationen. Vi har dragit ner bemanningen på kontoret till ett minimum, använder inte kollektivtrafik och har intensiv kontakt via chat och videomöten. Antalet kundmöten är högre än nånsin, men inga möten har skett fysiskt sen i februari. En tydlig effekt är ökad användning av våra streamingprodukter, där konferenser, auktioner, gudstjänster och begravningar nu är vardag.

Streamio Live Statistik

Nu kan vi presentera ett komplement till vår statistikintegration med Google Analytics, en snabb statistik direkt i Streamio som i nära realtid visar antalet uppkopplade tittare.

Hur fungerar en liveproduktion?

Ny blogg-post går igenom allt det där med enkodering, ingestion och CDN – det som händer efter kameran, men innan någon faktiskt kan titta!

Arbete i Coronatider

Hemarbete i all ära, men vi kan inte ytta hem våra servrar, utan arbetet måste fortgå med underhåll och uppdateringar. I Stockholms-hallen råder stränga krav på bland annat munskydd.

Molnservrar med kvalitet

Förutom våra standardiserade serverpaket med månadspriser kan man köpa servrar per timme. Några av fördelarna jämfört med många andra molntjänster är att allt lagras i Sverige från ett Svenskt företag med högre redundans än normalt och bättre prestanda tack vara ett vi inte överbokar.

Nytt! Klippning i Streamio

När vi släppte funktionen för automatisk inspelning av live blev vi snabbt uppmärkssammade på att det är besvärligt att behöva ladda ner det inspelade materialet för att klippa bort inledning och slutet. Nu finns den funktionen i Streamio!

Servrar i Australien

Vi har nu servrar i två städer i Australien som vi använder för att leverera video mellan en TV-station i Sverige och en i Australien. Vi använder två datacenter för tillförlitligheten och konverterar inkommande video till SRT för stabil leverans mellan kontinenterna. Till kund konverterar vi till RTMP.

Nytt! Live i kanaler med Chat

Flera stora nyheter i våra Playkanaler har släppts på sistone. Några av de större är möjligheten för de som använder Rackfish Live att streama direkt till kanaler (då kan man ha strömmar från Streamio och Rackfish Live igång samtidigt) – och möjligheten att bädda in exempelvis chatt i Streamio Live.

Liveströmmar via API

Med Rackfish Live kan man integrera liveströmmar i befintliga lösningar, direkt via API-anrop. Vi har tagit fram nya paket för kunder som använder många strömmar och vill integrera en stabil live-plattform bakom befintliga produkter.

nyhetsbrev_streaming_hosting