Nyheter och blogg

Hosting 2012 på Rackfish

Hosting 2012 på Rackfish

Året 2012 bjöd på en lång rad spännande hostinguppdrag när spännande kampanjer med tekniskt krävande lösningar peakade. Rackfish producerade kampanjer med byråer runt om i världen.

Kampanjer med separata sidor

Volvo Cars – Switch to Pure

Managerade servrar för en kampanj för Volvos nya D60 Diesel Plug-in-hybrid med tre körlägen – switch to power, switch to hybrid och switch to pure. av Perfect Fools

Kund: Volvo Byrå: Perfect Fools Tjänster: Managerade servrar

Swebus – Tågväxel

Swebus i en smart kampanj som gör information om försenade tåg tillgänglig och erbjuder besökare rabatter på bussresor! För varje försenad minut får du i 1% rabatt på en bussbiljett, medan ett avbokat tåg innebär en gratis resa! Skapad av State Interactive.

Kund: Swebus Byrå: Åkestam Holst – State Interactive Tjänster: Servrar, övervakade och fullt managerade för Facebook kampanj

Vinnare i New York Festivals_
Silver – Digital: Interaktiv Applikation
Brons – Digital: Webbsidor & Mikro-siter: Produkter & Tjänster
Nominerad till Webby Award i Interaktiv Reklam & Media: Online Guerilla & Innovation
Nominerad till Cannes Lion i Mediakategorin.

facebook kampanj -server hosting

Swarowski kampanjhosting

För byrån Perfect Fools, tillhandahåller Rackfish en uppsättning av flera lastbalanserade servrar som är tillgängliga för en snabb aktivering av nya kampanjer. Uppsättningen finns tillgängliga för byrån till att sätta upp nya kampanjer så fort det behövs – Rackfish tillhandahåller managed hosting och är tillgänglig med kort varsel till support, hantering, administrera servrarna eller att ordna med certifikat för Facebook kampanjer, registrering av  kampanjdomän m.m.

Kund: Swarowski Byrå: Perfect Fools Tjänster: Databas, Servrar, Domäner, Lastbalansering, Managed Servrar, Utökat SLA för övervakning med åtgärd dygnet runt, SSL Certifikat, Virtuella Servrar

hosting för byråer

SuperShuttle

En Facebook-kampanj för att hjälpa till att sprida informationen om Flygbussarna – Airport Coaches AB och deras ansträngningar att få folk att ta gemensam transport till och från olika flygplatser i Sverige under varumärket Super Shuttle. Kampanjen gjordes av Acne och Yours.

Kund: SuperShuttle / Flygbussarna Byrå: Acne Advertising – Yours Tjänster: Domäner, SSL Certifikat, Virtuella servrar

Stena Line – Road trip

Kampanj på webben som stödjer en rad tv-annonser som den svenska färjetrafikoperatören Stena Line körde 2012.

Kund: Stena Line Byrå: Forsman Bodenfors – Thomson Interactive Tjänster: Virtuella servrar

Unicef – Birthday for Sahel

Pro-bono kampanj för UNICEF och byråerna B-Reel och Phosworks som producerade en kampanj från Evelyn Tan Su Lin och Rafael Hessel på Miami Ad School

Födelsedag för Sahel är en Facebook kampanj för de undernärda barnen i Sahel, Västafrika. Genom att donera din födelsedag till Sahel och låta UNICEF posta på din Facebook-sida kan du hjälpa till att sprida medvetenhet om situationen i Sahel.

Rackfish tillhandahåller totalt managed, hög tillgänglighet, kraftfulla hosting-lösningar baserade på Windows server och SQL server och hoppas att det är en hjälpande hand.

Kund: Unicef Byrå: B-Reel – Phosworks Tjänster: CDN, Lastbalansering av Dedicerade servrar, Managed servrar, Windows hosting

windows server hosting

IKEA – Earth Hour

IKEA uppmuntrar till Earth Hour, genom att göra det möjligt för Facebook användare att inte bara släcka ner ljuset under earth hour utan att även dämpa sin Facebook profilbild.

Kund: IKEA Byrå: Forsman & Bodenfors Tjänster: Managed Servers för Facebook kampanj

Kalles Kaviar – Äggstafetten

kampanjhosting

En stor ära för ett svenskt företag att få hosta det möjligtvis största svenska varumärket genom tiderna. Fråga vilken svensk som helst, det är inte Ikea, Abba eller Volvo – det är Kalles Kaviar, kaviaren som svenskarna älskar att äta med ägg, majonnäs ja till och med ost.

Kund: Kalles Kaviar Byrå: Forsman & Bodenfors Tjänster: Managed Servrar

Philips – Feel more TV

Philips Feel more TV kampanjhosting för Yours Ahlstrand

Kampanj för Philips TV som ger en större upplevelse med omgivande ljus, dubbelsidig fjärrkontroll och en massa andra smarta funktioner, signerad av Ahlstrand & Wållgren Reklambyrå och Yours.

Kund: Philips Byrå: Ahlstrand & Wållgren|Yours Tjänster: Managed servrar

3 – Sparkampen

Kampanj för mobiloperatören ”3” där användarna tävlade om en smarttelefon genom att ladda upp egna bilder på Instagram med hashtag #sparkampen. McCann och Society 46 stod bakom kampanjen.

Kund: Sparkampen/3 Byrå: McCann Stockholm|Society 46 Tjänster: Managed Servrar för Facebook kampanj

Nikon – Nikon 1

servers for nikon

Lanseringskampanj för Nikon 1 skapad av Perfect Fools.

Kund: Nikon Byrå: Perfect Fools Tjänster:  CDN, SSL Certifikat

E-on – Energispar

Interaktiv banner-kampanj för E-ONs kampanj för att spara energi.

rackfish-fbfactory-eon-2

Kund: E-ON Byrå: F&B Factory Tjänster tillhandahållna: Managed servers för Bannerkampanj

IF Sverige – Sanningslinjen

Managed servers för Sanningslinjen - Kampan IF - From Stockholm with Love

En webbsida med en kampanj innehållande hundratals riktiga kunder till försäkringsbolaget IF. Välj ett anspråk och hitta riktiga människor som har varit i kontakt med IFs anspråksavdelning, som kan kontaktas för att få deras åsikt. Rackfish hanterade hosting och hanterade tjänster till denna kampanj.

Kund: IF Sverige Byrå: Forsman & Bodenfors|From Stockholm With Love Tjänster: Managed Servrar, Dedicerad server.

Aftonbladet – Viktklubb mötesplats

Rackfish hostar community ”Viktklubb Mötesplats” för Aftonbladet. Viktklubb är Aftonbladets viktminsknings community med över 300 000 betalande medlemmar. Mötesplats är den del av community med diskussioner och användargenererade bloggar.

reserverad kapacitet i servrar

Byrå/utvecklare JOSH byggde sidan på deras Sociala CMS XCAP och samarbetade med Rackfish i hosting och underhåll av lösningen. Hosting-lösningen är baserad på uppgraderade standard servrar bakom en lastbalanslösning – stark och enkel att skala upp eller ner, beroende på framtida behov.

Kund: Aftonbladet Byrå: JoshSthlm Projekt URL: viktklubb.aftonbladet.se Tjänster: Lastbalanserade managerade servrar med reserverad kapacitet

KappAhl – Lorax tävling

servers för kapp-ahl

Tävlingen är en del av klädkedjan KappAhl sponsring av BRIS – ’Barnens Rätt I Samhället’ skapad av F&B Factory.

Kund: KappAhl Byrå: F&B Factory Tjänster: Hosted kampanj, SSL Certifikat

BIC – Tävling Norge

vling baserad på Rackfish Facebook kampanj tjänster, som via ett wildcard certifikat och befintlig domän kortade ner tiden det tar att lansera en Facebook kampanj.

facebook kampanjhosting för Forsman & Bodenfors

Kund: BIC Byrå: Forsman & BodenforsTjänster: Kampanjhosting Facebook, Managed servrar

Preem – Evolution diesel

För att lansera Preems nya Evolution Diesel med reducerade utsläpp kom byrån F&B på en kampanj där vem som helst kunde låna en bil som var fylld med den nya Dieseln i 24 timmar och köra mellan 9 städer i Sverige.

För att göra det hela mer intressant var bilen utrustad med GPS och en kamera med live-streaming som användes på kampanjsidan så att de som inte lyckades låna bilen åtminstone kunde följa de som hade turen att få det.

Kund: Preem Byrå: Forsman & Bodenfors|Yours Tjänster: CDN, Lastbalansering av servrar, Facebook kampanj

Aftonbladet VM-låten

Byrån Society46 har gjort en webbkampanj åt Sveriges största tidning, Aftonbladet. Webbsidan vmlaten.aftonbladet.se byggdes så att användare kunde komponera och producera den nya hymnen för svenska hockeylandslaget.

wowza media server - video enkodering och leverans

Rackfish satte upp flera servrar som levererar sidan baserat på vår Standard server, men tillåter även inspelning från besökarens webbkameror och mikrofoner och kodar klippen. Förutom att använda en webbkamera och mikrofon kan användare skicka in MMS med deras låtar. Dessa är också omkodade av Rackfish.

Kund: Aftonbladet Byrå: Aftonbladet|Society 46 Tjänster: Managed Hosting, Dedicerad Server, Sitestorage, Video Enkodering, Wowza Media Server, Enkodering

Skandia – Utanförskapets Pris

Ett ledande bank- och försäkringsbolag, Skandia, skapade en kampanj tillsammans med Acne för att räkna ut ”priset för utanförskap”, kostnaden för barn som när de växer upp är utanför på grund av olika faktorer.

Virtuella servrar för Acne Kampanj - Skandia

Kund: Utanförskapets Pris Byrå: Acne Advertising Tjänster: Virtuella servrar för Facebook kampanj