Nyheter och blogg

Domestos, London

Domestos, London

Ett utmanade hosting-uppdrag som innehöll precis allt – logistiska, tekniska och vädermässiga utmaningar i en något bisarr förpackning för ett väldigt gott ändamål! Läs vidare!

1.1 miljarder människor världen över saknar sanitära faciliteter. Detta är något som människorna på Domestos och den kända byrån Lean Mean Fighting Machine vill ändra på genom att fira den årliga World Toilet Day. Detta året är en staty rest på gräsmattan framför borgmästarens kontor i centrala London. Statyn föreställer en staty som utför sina behov. Statyns ansikte består av skärmar, för ögon, näsa och mun, där Facebook-användare kan ladda upp korta videoklipp av sig själv som bryts upp till ansiktsdrag och visas på statyn. Idén är att skapa medvetenhet om den svåra situationen som människorna utan sanitära faciliteter befinner sig i.

På platsen monterades en Axis P3344-VE kamera och en Axis Q6035-E PTZ kamera i träden i parken.

Videoklipp av besökares ansikte som fångades av World Toilet Day’s Facebook applikation fångades upp och spelades in av Rackfish innan det gjordes tillgängligt till Lean Mean Fighting Machine för visning på statyns ansiktsskärmar.

Speciellt utvecklad mjukvara kontrollerade både visning av förinspelad användarvideo samt kommunikationen med live-streaming servrar för att påbörja inspelningen av varje besökares 10 sekunder i rampljuset. Varje besökare varnades också via e-post innan deras klipp sändes, de hade möjlighet att se det live och gavs även tillgång till det inspelade materialet.

Byrå: Lean Mean Fighting Machine

Kund: Domestos (Unilever)
November 2012

Domestos

Teknisk beskrivning

Kamerorna på plats matade h.264 rtsp streams genom en tvåvägs satellit internetanslutning tillhandahållen av Ethnet till Rackfish datacenter.

Rackfish stod för totelt fem Wowza Mediaservrar för olika uppgifter: tre i Sverige och två i Amazon AWS moln på Irland.

Den primära servern i Sverige användes till att live-transcode streamen från kamerorna, anpassade dem för olika skärmar som till exempel Iphone och andra IOS-enheter genom att använda Apple HSL såväl som Flash-klienter, med anpassningsbar bandbredd lämplig för olika anslutningshastigheter. Denna server agerade som ursprungsserver för det konverterade live materialet, såväl som leveransen av det förinspelade användarinnehållet som video-on-demand.

En inspelningsserver sattes upp för att spela in innehåll från användarnas kameror som tagits med Facebook-applikationen, som sedan gjordes tillgänglig för censurering och till slut skickades till statyn i Potters Fields Park.

En tredje server agerade lastbalans med de två servrarna på Irland som streaming edges gav en kombinerad kapacitet på cirka 2000 användare på samma gång, med en enkel uppgraderingsväg för mer kapacitet.

Rackfish integrerade också Wowza Mediaserver och inspelningsgränssnitt gentemot Lean Mean Fighting Machines MQTT server, som hanterade kommunikationen mellan olika delar av lösningen.

Kund: Domestos Byrå:  Lean Mean Fighting Machine Tjänster: Facebook | Hostad Kampanj | Live-Streaming | Logistik & annat| Managed Hosting