Nyheter och blogg

Electronic Arts – The Fifa12 Scarf

Electronic Arts – The Fifa12 Scarf

När Electronic Arts bestämde sig för att sticka världen längsta fotbollshalsduk för att fira FIFA 12 tog byrån AKQA kontakt med Rackfish för lösningen. Rackfish monterade en fjärrkontrollerbar nätverkskamera från Axis på plats i fabriken i Stuttgart, Tyskland där halsduken skulle vävas och fick med hjälp av en 3G adapter och en router (Dovado Tiny, som bland annat kan starta om 3G-kortet vid behov)  kontinuerligt ladda upp bilder på den mycket svaga signalen på landsbygden. Bilderna laddades upp från kameran till Rackfish servrar.

Rackfish tog fram en lösning för att kontinuerligt byta ut bilderna på webbsidan, men först efter att ha gjort en automatisk kontroll att bilderna kommit upp komplett, eftersom vissa bilder inte lyckades överföras i sin helhet över den mycket låga bandbredden – och vi ville inte att besökarna skulle få trasiga bilder.

Kampanjen fick enorm räckvidd: Halsduken hade 4200 meddelanden, 89 miljoner fans nåddes av kampanjen varav 15 miljoner från Twitter och 74 miljoner från bloggen, webbsidan och olika forum.

Kund: Electronic Arts

Byrå: AKQA

Tjänster: CDN, Lastbalansering, Logistik, Live-streaming med nätverkskameror, On-location tjänster.