Nyheter och blogg

Billig hosting till hög kostnad – Upptid och nertid

Billig hosting till hög kostnad – Upptid och nertid

Kostnadsmedvetenhet är något som vi håller högt på Rackfish, det är själva grundpelaren i vår verksamhet som gör att vi kan erbjuda våra kunder högre kvalitet till ett fortfarande mycket konkurrenskraftigt pris. I vår bok betyder det dock att vi håller igen onödiga kostnader, dessa är inte produktiva, när vi köper utrustning skaffar vi ofta det bästa vi kan hitta, och det är ofta dyrt.

På samma sätt tycker vi att våra kunder ska tänka. Om man har en verksamhet beroende av internet så bör man fundera på om det är här man skall försöka spara maximalt. Vad kostar det när ens webbsida ligger nere nere en timme eller en dag på grund av att webbsidan har dålig hosting?

Min webbplats fungerar inte!

Att webbplatsen slutar fungera sker oftast vid helt fel tillfälle. Har du en webbutik så är det i julhandeln, är du börsnoterad är det när någon rapport skall publiceras eller så är det bara irriterande nertid, till och från. Man tappar besökare och kunder.

Att webbplatsen fungerar hänger på en rad olika saker – från själva kodningen och cms-et till servern, lagringen, internetförbindelser, strömförsörjning. Vissa saker kan man köpa sig fri från, en del är väldigt kostsamma medan andra bara kräver lite rutiner.

Regeln att man får vad man betalar för gäller för webbhosting så väl som det mesta annat. En skillnad är att det är svårt.

99.8% tillgänglighet!

Låter ju riktigt bra! Men det betyder att webbplatsen kan ligga nere:

  • Daglig otillgänglighet: 2 minuter 53  sekunder
  • Veckovis otillgänglighet: 20m 10 sekunder
  • Månadsvis otillgänglighet: 1 timme 27 minuter och 40 sekunder
  • Årlig otillgänglighet: 17 timmar 31  minuter 54 sekunder

Hur får jag ett pålitligt webbhotell och bra hosting?

Det går att lägga ner helt obegränsade pengar på bra hosting, se bara på de stora jättarna som investerar många miljarder dollar i månaden på sin drift, och ändå drabbas av otillgänglighet av och till!

Är det okej att ligga nere en slumpmässig dag? Eller ens några timmar? Har du inkomster eller är beroende av din server? Kan du säga att du gjort ditt bästa om du köper den billigaste lösningen?

Rackfish lösning har varit att investera i mycket hög kvalitet hela vägen. Vi har riktigt bra och driftsäkra hallar, flera internetleverantörer, system som övervakar driften och som styr om trafik vid minsta tecken på störning, mycket säker lagring och riktigt bra leverantörer med höga serviceavtal.

Det här gör sammantaget att det var väldigt länge sen vi låg nere. Flera år faktiskt, men fortfarande drabbas kunder av nertid. Det finns massor med saker som kan gå snett även om Rackfish servrar är igång och pratar med internet, tyvärr. Men man ha i alla fall löst den tekniska biten, och Rackfish är långt ifrån dyrast på marknaden, i många fall vinner vi faktiskt affärer på våra priser!

hosting som fungerar bra