Nyheter och blogg

Ökad trafik på 24Sveriges servrar

Ökad trafik på 24Sveriges servrar

Lokaltidningen 24Sverige, med lokala nyhetssiter runt om i Sveriger slår nya besöksrekord och Rackfish servrar hänger med.

24uppsala server hosting

24Sverige driver bland annat en lokal nyhetssite i Uppsala där Rackfish är baserade, 24Uppsala.se, men finns även i Västerås, Malmö och många andra städer. Den sammanlagda trafiken slog rekord under vecka 18 med närmare 2,2 miljoner sidvisningar. För oss som sköter serverdriften för 24 Sverige så gick detta dock obemärkt förbi, det är just den här typen av prestandatoppar vi byggt vår plattform för och till skillnad från många andra molnleverantörer drabbas inte andra kunder av denna ökade trafik, eftersom Rackfish valt att isolera och inte överboka resurser, som annars är standard i branschen.
24 Sverige har molnservrar med ett fast pris.  Det gör att det är enkelt att budgetera och förutse kostnader, samtidigt som det går snabbt att ändra vid behov, men man slipper en kalldusch när räkningen kommer. Rackfish säljer även molnservrar med timvis debitering för kunder som behöver flexibilitet eller vill kontrollera konfigurationen i detalj själva.

Servrar anpassat för 24 Sverige

För 24 Sverige levererar Rackfish en serverlösning två servrar en för webbsidorna och en för bakomliggande system. Dessutom har vi ett lager framför servrarna som hanterar trafiken och mellanlagrar för högre prestanda.
24 Sverige använder  Rackfish “high-availability servrar” – servrar med automatisk hög tillgänglighet. Det innebär att vi har reserverat dubbla kapaciteten för kundens servrar. Om en server går ner (exempelvis genom att den faktiskt går sönder) så kommer den direkt starta om och återuppta verksamheten, och den kapaciteten är alltid ledig och väntar. Samma teknik använder vi vid underhåll på servrar. När vi markerar för service så flyttar automatiskt kundservrar bort, helt utan att det märks, för att helt eliminera störningar vid service.

Driftssäkerheten på datahall och server

Tack vare Rackfish mycket höga driftssäkerhet så har, som exempel, alla 24 Sveriges servrar 100% upptid under 2019. Det betyder att våra mätsystem inte ens uppfattat en liten hicka i driften. Vi har byggt för att undvika att enskilda händelse ska kunna drabba driften. Om ställverket i elnätet, dieselgeneratorn, batteribackupen eller nätaggregatet i servrar eller annan utrustnign felar, så finns det i reserv. Om fel nätverkskabel dras ut, så finns det reserv. Om en internetoperatör eller extern anslutning får problem, så finns det flera andra. Om själva servern går sönder, så finns det automatiska reserver och så vidare.

Prestanda och servrar

Nyckeln till Rackfish höga prestanda är att vi inte överbokar våra resurser., man kan lita på att den prestanda man köpt kommer att levereras och man drabbas inte av “noisy-neighbors” eller “cpu-steal”.  Vi har utrustning som optimerar trafiken mellan flera ledande Internetoperatörer och dessutom är våra servrar riktigt snabba. När kunder flyttar från de stora  publika molnen kan de ofta dra ner rejält på antalet servrar med bibehållen eller förbättrad prestanda.