Nyheter och blogg

Streaming Live – Birdie 24 Web-TV

Streaming Live – Birdie 24 Web-TV

”Birdie24”, en datorfestival i Uppsala med 4000 beräknade besökare har e-sporttävlingar, kodning, workshops, cosplay, expo med mera. Den levererades till hela världen genom Streamio Live, live-streamingen som Rackfish erbjuder.

Detta event har använts som ett testprojekt för Rackfish med några intressanta lösningar och uppfinningar.

Streaming-teknologi

Streamingen hanteras av vår Wowsa-baserade live-streamingmiljö där vi även kan spela in allt material som överförs. På plats använder vi Teradek Vidiu live-streaming encoders som jobbar direkt med vårt Datacenter i Stockholm. Eftersom IP-only är leverantören för Birdie och är även en av våra transitleverantörer är vi garanterade en bra upplänk.

Edge nodes. Förutom våra vanliga fördelningskanaler har vi satt upp en ”point of presence” på Birdie. En uppskattning på 900 besökare som har tagit med sina egna datorer och de är uppkopplade på ett gigabit nätverk. Med vår edge-server närvarande på plats kan vi ge besökarna bästa möjliga streaming-upplevelsen.

Samtliga edge-nodes har en kombinerad kapacitet på 20 Gbps, som ensamt kan hantera mellan 10- 20.000 användare samtidigt beroende av användarnas tillgängliga bandbredd. Trafik utifrån är också riktade till dessa noder och med kapaciteten som tillhandahålls av IP-only (en fantastisk anslutning på 200 Gigabit per sekund!).

Flera skärmar på rätt sätt!

WebbTv-spelaren utvecklad av Rackfishs Daniel Gustavsson med en cool 8-bit retro grafik av Jonathan Jernberg, presenterar en unik och banbrytande teknologi – videouppspelare integrerad  med en andra skärm! Med fler och fler användare som flyttar till en andraskärms-användning, har vi integrerat den andra skärmen i den faktiska spelaren, vilket ger användarna ett bra spel att utforska. Spelet expanderar utanför retro traditionerna genom att använda Node.js för att erbjuda möjlighet till multiplayer.

Den andra skärmen kan döljas och tas fram som såsom användaren önskar, och med den flerlagrade webbsidan kan den andra skärmen placeras lämpligt till den första skärmen.

Med den andra skärmen inbäddade i den första erbjuder vi möjlighet till en miljö där användarens uppmärksamhet är mer kontrollerad, vilket vi planerar att utforska vidare i framtiden.

För mer information om Streamio’s streaming besök www.streamio.com.

Kund: Birdie24 – Live-Streaming – Web-TV

Projekt URL: http://birdietv.org/

Tjänster tillhandahållna: Live Streaming|Managed Hosting|Pro Bono