Nyheter och blogg

KFC Ryssland

KFC Ryssland

KFC Ryssland gjorde det möjligt för deras kunder att vara ett klick bort från kändisvärlden genom att bjuda in dem till att vara stjärna i en TVC, tack vare Perfect Fools filmskapar-maskin.

För lanseringen av deras nya Bacon iTwister förvandlades KFC restaurangerna i Moskva och St Petersburg till filmstudios med en installerad helautomatiserad, filmskapande maskin som heter MovieMatic.

Inspirerad av retro ciné-kameror och den ursprungliga Sony Walkman, var MovieMatic programmerad till att lysa upp, styra, filma, editera och efterbehandla en 45 sekunder lång film som sändes direkt på Youtube.

Restaurangens kunder måste leverera fyra scener i en snabb följd, genom av en virtuell regissörs instruktioner. Ett enkelt skript förvandlade deras restaurang till en klubb genom att ta en oscar-vinnande tugga på en iTwiter.

Våra stjärnor fick 5 dagar på sig att få så många röster som möjligt och vinnaren fick vara huvudrollen i TVCs sändning i Ryssland från den 31 mars. MovieMatic var online två veckor i Moskva från 29 januari och två veckor i St Petersburg från 19 februari.

Rackfish tillhandahöll servrarna som användes i kampanjen, i en lastbalanserad, hög tillgänglighetskluster, samt relaterade tjänster som domänregistrering.

Kund: KFC Byrå: Perfect Fools Tjänster: Lastbalanserade servrar med i kluster med hög tillgänglighet. Domänregistrering