Nyheter och blogg

Pacifico Rooster Alarm

Pacifico Rooster Alarm

För det mexikanska ölmärket Pacifico hjälpte vi till att göra en kampanj tillsammans med den svenska byrån Perfect fools. Kampanjen var tänkt att ge tittarna, huvudsakligen på USAs västkust, en ”smak” av Mexiko.

En verklig tupp sattes i en inhägnad som var målad med Pacificos logotyp och hölls där i två år. En nätverkskamera streamde dygnet runt och besökare på den speciella webbplats som sattes upp för detta projekt kunde ladda ner en skärmsläckare som var ljudaktiverad. Varje gång tuppen, som hette Claudio, gol, aktiverades skärmsläckaren på användarens dator och visade en live-video bild. En speciell iPhone applikation gjordes också med en alarmfunktion så att användarna kunde vakna upp med ett förinspelat klipp på Claudio.

Rackfish gjorde plats-scoutingen i Mexiko, byggde tupp-inhägnaden, köpte tuppen, satte upp nätverkskameror och gjorde all nödvändig installation och målningen av inhägnaden, samt tog hand om Claudio i två år. Videon skickade till Sverige för kodning, sedan till en CDN i Amsterdam, där den omfördelades till ett datacenter på västkusten i USA.

För detta projekt använde vi en ganska enkel nätverkskamera, en Axis M1031-W. Egentligen en kamera för inomhusbruk, men mycket användbar för oss eftersom den har en integrerad mikrofon. Vi gjorde ett väderbeständigt hölje för kameran och använde den i över 2 år utan avbrott!

rooster-alarm-clock-rackfish-creature-pacifico

rooster-alarm-clock-rackfish-creature-pacificorackfish-creature-pacificorooster-alarm-clock-rackfish-creature-pacificorooster-alarm-clock-rackfish-creature-pacifico

 

 

 

 

rooster-alarm-clock-rackfish-creature-pacifico