Nyheter och blogg

Mexiko via Pacifico, Mexiko /USA

Mexiko via Pacifico, Mexiko /USA

Under 2010 och 2011 tog Rackfish på sig ett försök som sträckte sig över flera gränser och satte upp kameror i både USA och Mexiko.

Det mexikanska ölmärket Pacifico Clara ville expandera i USA och tillsammans med Creature från Seattle och Unit 9 från Storbritannien, planerade de en kampanj som skulle föra den mexikanska smaken till USA.

Fyra platser scoutades:

En med utsikt över strandpromenaden på Venice Beach, Kalifornien.

Venice Beache promeande
Venice Beach – Notera väggmålningen av Pacifico uppe till vänster

En på uteplatsen på det världsberömda hotellet Hotel California i Todos Santos, Mexiko.

Hotel california
Hotel California

Ett annat hotell, det anrika hotellet Belmar i centrala Mazatlan

Belmar Mazatlan
Utsikten från Hotel Belmar, Mazatlan i Mexiko

Och den sista platsen var en surfbrädesfabrik i Puerto Escondido i södra Mexiko.

Insidan av en surfbrädesfabrik i Mexiko
Insidan av surfbrädesfabriken i Mexiko

Tekniken och våra lösningar

På varje plats, sattes en kamera upp framför en vägg. Denna väggen målades av en lokala konstnärer och alla väggarna skildrade en flaska Pacifico öl samt ett ”menyval”. Idén var att sända en live-stream av väggen och låta användare klicka på väggmålningen för att flytta sig runt på webbplatsen.

Vi tog hand om all logistik för detta projekt, från att hyra ADSL anslutningar i Mexiko till att sätta upp kameror på alla fyra plasterna. Felsökning av internetanslutningar på strandställen där det finns väldigt få – om några ADSL linor. I Puerto Escondido, lyckades vi hyra en del av den enda telefonlinjen i området så att vi kunde få internet levererat till fabriken, vilket var tvärs över gatan. Så vi fortsatte med att kabelnedsätta anslutningen, begrava den under gatunivå för att säkerställa anslutningen. På grund av avståndet från telefon PBX till vår plats var hastigheterna hemska i bästa fall, men Rackfishs erfarna tekniker lyckades hitta en bra balans mellan videobild och videoprestanda.

För kamerorna använde vi Axis P3344-VE vandalsäkra HD kameror. De är extremt robusta och pålitliga. Ett faktum som vi märkte när vi tog ner kameran på strandpromenaden på Venice Beach nästan 2 år efter att projektet startade. De hårda förhållandena på en strand där saltet fräter alla metaller var ingen match för kameran. Efter två år fungerade kameran fortfarande perfekt!

En annan anledning till att vi valde dessa kameror var det faktum att de kan hanteras och konfigureras på distans. Detta gjorde det lätt för våra tekniker att optimera bildhastighet och bildkvalitet istället för att göra det på plats där det är svårt att testa internethastigheter etc.

Webbsidan själv blev nominerad till en Cannes Lions Cyber utmärkelse, där Rackfish var listad som tillverkare. Den vann också en FWA Site of the day utmärkelse, och flera andra utmärkelser.