Nyheter och blogg

Skittles, London

Skittles, London

Rackfish levererade kampanjhosting för en serie av Skittles-kampanjer under hösten 2010. I en av dessa kampanjer, sändes live video på Facebook till fansen av Skittles. David Phoenix – ”hjälten” av denna kampanj – hånade sina fans, utmanade dem att begrava honom i Skittles medan han var instängd i en glaslåda som gradvis fylldes med Skittles under framfarten av detta event.

Fler Skittles hälldes i glaslådan efterhand fler fans klickade på sidan. Allting sändes från ett skyltfönster i centrala London där folk kunde ta bilder och följa händelsens utveckling. Det var tänkt att eventet skulle ta 24 timmar, men redan efter 11 timmar var David Phoenix bokstavligen talat begravd i Skittles och därmed förlorade han sin utmaning, vilket bevisar att denna kampanj var en stor succé för Skittles och de berörda byråerna.

Vad Rackfish gjorde

Rackfish var inblandad i en tidig fas i detta projekt med teknisk support angående video, streaming och hosting. Detta gjordes tillsammans med ett par andra byråer. Rackfish var fullständigt ansvariga för streamingen på lastbalanserade servrar, kodning av live-video direkt från mixerbordet, CDN-tjänster. Rackfish erbjöd full teknisk support dygnet runt med folk på plats i London samt standby personal i Uppsala. Den stora erfarenheten Rackfish hade i kampanjhosting och video visade sig vara väldigt användbar för byråerna när det kom till alla aspekter av leveransen.

Man covered in 1278300 Skittles

Teknisk Lösning

Skittles kampanj levererades på en molnbaserad kampanjserver från Rackfish med lastbalansering som möjliggjorde många samtidiga användare och redundans om någon av servrarna skulle gå ner. Lastbalansen i sig själv öppnar möjligheten att enkelt uppgradera leveransmiljön.

Dessutom levererades annan media av Rackfish genom tjänsten Sitestorage som är optimerad för att ta bort belastning från kampanjeservrar när det gäller att leverera statiskt material såsom bilder och andra dokument.

Live-videon levererades av Academy Film från flera installerade Sony kameror och mixades på ett mixerbord. Den sammansatta videosignalen levererades på SD till en Rackfish encoding-server där det konverterades och komprimerades till en Flash RTMP-stream och sedan levererades till CDN. För CDN valde vi att använda en server i London med en bred distribution i USA och Europa men med fokus på en distributionsserver i Storbritannien.