Nyheter och blogg

Hosting i Stockholm

Hosting i Stockholm

Rackfish har sitt huvud-datacenter i Stockholm. I det högteknologiska Telecity II  Equinix datacentret, med vårt backup-datacenter i Uppsala, på 70 kilometers avstånd.

Varför hostar vi i Stockholm?

Genom ett operatörsneutralt datacenter i Stockholm har vi själva möjligheten att styra våra internetanslutningar. Vi använder olika leverantörer för transit, såväl som peering (utbyte av trafik med andra leverantörer).

Det finns flera bra anledningar till att hosta i Sverige: Grön energi, kallt klimat, välutbildad personal från ett av världens äldsta universitet (Uppsala Universitet,  där vårt huvudkontor ligger grundades 1477).

Sverige har också en utmärkt infrastruktur, med en mogen Internetanvändning. Lägg till att Sverige har bland de mest strikta lagarna i världen när det gäller dataskydd, och det är en perfekt kombination.

 Några fakta om vår hosting-lösning i Stockholm:

* Alla servrar har redundant eltillförsel – från nätaggregat till olika ställverk i elnätet.

* Redundant batteribackup (UPS) och dieselgeneratorer.

* Bemannad säkerhet 24/7/365.

* Alla servrar har redundanta internetanslutningar, från nätverkskortet till routrar och därifrån flera vägar ut, via bägge datacenter.

Förutom det så har vi en väldigt säker och redundant lösning för servrarna med monitorering och service av kvalificerade tekniker.

Om du letar efter kvalitets-hosting i Stockholm – prata med oss!

Bild (c) miaikransen under Creative Commons Licence)

(denna blog har uppdaterats under 2017)

Stockholm hosting