Nyheter och blogg

2013 – året i backspegeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

2013 – året i backspegeln

2013 var ett stort år för Rackfish. Flera av våra hostade kampanjer vann ett otal internationella priser: vår expansion på den europeiska marknaden är stadig och vi såg hostingjobb i Spanien, Grekland, Schweiz, Tyskland och Nederländerna – förutom våra ”vanliga” kunder i Skandinavien. Alla dessa kampanjer kördes för välkända märken såsom Adidas, Converse, Cosmopolitan, CNN och många fler!

Spännande projekt 2013:

Swisscom – All Eyes on Samsung S4

Detta var ett av de större succéerna detta år. Tillsammans med Heimat Berlin och Perfect Fools, sattes ett bås upp på en centralstationen i Zurich, Schweiz. Där kund folk testa sin förmåga att hålla blicken stilla – och testa Samsungs nya mobil S4 och dess förmåga att registrera ögonrörelser. En person som kunde hålla sin blick fokuserad under 60 sekunder vann då en sådan telefon! Kampanjen vann många priser, inklusive det prestigiösa FWA Site of the Day Award.

Läs mer om projektet här: Swisscom

Samsung-S4-Winner-at-Zurich-Bahnhof

Adidas – Unite All Originals

En originell kampanj av Adidas. Här låter man besökaren gadda ihop sig med tre legendariska hip-hop-producenteer för att göra en egen låt! Extremt populär kampanj som fick mycket genomslag över hela världen!

Läs mer om kampanjen: Adidas

CNN – 15 seconds

Innan valet i Tyskland, fick media från resten av Europa ställa frågor till de deltagande partier. Partierna hade 15 sekunder på sig att svara snabbt på frågan eller komma med en motfråga. Det visade sig vara ett väldigt populärt format.

Läs om kampanjen här: CNN 15 seconds

CNN 15 second debates hosting

Pro-Bono arbete

Vi har också arbetat hårt för att öka antalet pro-bono projekt som vi är involverade i. Det senaste projektet – som rönt mycket uppmärksamhet i media – var en kampanj för Stockholms Stadsmission – en organisation som arbetar med hemlösa personer och andra utsatta personer. Detta år ställdes det i ordning en avancerad Twitter-lösning som lät folk donera pengar via SMS-meddelanden. Alla som arbetar med organisationen gick ut de sista dagarna inan Jul och såg till att hemlösa hade någonstans att sova, att missbrukare fick hjälp. Det hela var mer ett bevis på att folk verkligen bryr sig om dem. Med Stockholms Stadsmission kunde vi ge tillbaks lite, och vi hjälper på stadig basis också:

Rotary Hjälper – en organisation som hjälper över hela världen. Del av Rotary International.
Akademiska Barnfonden – en organisation som med hjälp av de som donerar pengar, köper leksaker för barn på sjukhus.
Unicef – Birthday for Sahel – En Facebook-kampanj där användarna kan ”donera” sin födelsedag för att skapa uppmärksamet åt problemen i Sahel.
Guldäggspodden – en årlig media- och reklamceremoni.

rackfish-garbergs-nattjouren600px

Förvärv av Streamio

Och slutligen, när de sista skälvande dagarna av året stod för dörren, köpte Rackfish Streamio! Streamio är en ledande leverantör av streamingtjänster och VOD (Video on Demand) i Norden och med deras produktportfölj under våra vingar nu, är vi säkra på att 2014 kommer bli ett fantastiskt år!

Besök oss och skaffa ett gratiskonto! Klicka här:  Streamio

]Streamio OVP logo

RUN-DMC - Adidas hosting