Nyheter och blogg

Skittles – ”Dazzle the rainbow”

Skittles – ”Dazzle the rainbow”

Projektbeskrivning

Projektdetaljer

Rackfish levererade kampanjhosting för en serie av Skittles-kampanjer under hösten 2010.

I en av de kampanjerna, sändes en live video på Facebook till Skittles fans. David Phoenix hånade sina fans och var instängd i en glaslåda som var fylld med Skittles. Mer Skittles fylldes i lådan när fans klickade på fan-sidan. Allting sändes från ett skyltfönster i centrala London.

Rackfish var inblandade tidigt i projektet med tekniskt stöd gällande video, streaming och hosting. Detta gjordes med ett par andra byråer. Rakfish var fullständigt ansvariga för streamingen på lastbalanserade servrar, omkodning av live videon direkt från mixerbordet, CDN-tjänster. Rackfish erbjöd fullständig teknisk support dygnet runt med personal på plats i London och stand-by personal i Uppsala. Den stora erfarenheten Rackfish har i hosting och video visade sig vara användbar för byråerna när det gällde alla aspekter av leverans. Den tekniska lösningen av Skittles-kampanjerna levererades på en molnbaserad kampanjserver från Rackfish med lastbalansering som möjliggjorde många samtidiga användare och redundans om någon av servrarna skulle gå ner. Lastbalanseringen i sig själv öppnar möjligheten att enkelt uppgradera leveransmiljön. Förutom detta levererades andra medier av Rackfish genom tjänsten Sitestorage som är optimerad för att avlasta kampanjservrarna när det gäller att leverera statiskt material som bilder och andra dokument. Live-videon levererades av Academy Film från flera olika Sony kameror och redigerad. Videosignalen levererades på SD interface av en Rackfish omkodnings-server där det omvandlades och komprimerades till en Flash RTPM-stream och sedan upptogs till CDN. För CDN valde vi att använda en server i London med bred distribution i USA och Europa men med en fokusering på distributionsservrar i Storbritannien.

Kund: Skittles

Byrå: Perfect FoolsTBWA London

Kampanjhosting: Facebook | Live-Streaming | Logistik & annat| Managed Hosting

Tjänster tillhandahållna: CDN, Lastbalansering, Logistik, Nätverkskameror, On-site tjänster, Produktion, Omkodning, Video