Nyheter och blogg

Pacifico – Rooster Alarm Clock – 2009

Pacifico – Rooster Alarm Clock – 2009

Projektbeskrivning

Projektdetaljer

Idén är tillräckligt komplex: Leverera en skärmsläckar-applikation samt en webbsida med en livevy av den Pacifico roostern i en mexikansk miljö. En iPhone app gjordes också.

Rackfish var inblandad i den tidiga planeringen av projektet med allt från teknisk implementering och lösning till logistik. Platsscouting gjordes i Mexiko av Rackfish.

På en bakgård i Cuernavaca, Mexico (det var tvunget att ha rätt ljusmiljö för en plats -6 timmar GMT) satte Rackfish upp en inhägnad med en tupp och två hönor. En nätverkskamera som levererade en RTSP-stream installerades och Pacificos logotyp målades på väggen. En dedikerad ADSL-anslutning sattes upp för detta projekt.

Rackfish levererade och hanterade en hög redundansserverlösning i Atlanta, GA som mottog video-streams från kamerorna, konverterade video-streamen till RTMP för Flash-streaming och streamade direkt till webbsidan www.roosteralarmclock.com, som har utvecklats av Perfect Fools. Dessutom skapades en blogg som skrivits av ägaren till tuppen med ett dagligt konto av händelserna i tuppen Claudio och hans ägare Svens liv. Denna blogg vann Blog of the Day award.

För leveransen, använde Rackfish dubbla virtuella kampanjservrar, Sitestorage RTSP-RTMP omvandlare, Sitestorage Streaming, nätverkskameror med RTSP-stremas.

Kampanjen  tilldelades ett National Gold ADDY award och ett Northwest Silver ADDY award och blev även en finalist på New York Festivals 2010 och Golden award av Montreaux finalist 2010.

Kund: Pacifico / Crown Imports

Byrå: Creature|Perfect Fools

Kampanjhosting: Hostad Kampanj|Live-Streaming|Logistik& annat

Projekt URL: #

Tjänster tillhandahållna: CDN, Plats Scouting, Logistik,Nätverks Kameror, On-site tjänster, Sitestorage, Video-omkodning