Nyheter och blogg

Adidas – Unite All Originals – Våren 2013

Adidas – Unite All Originals – Våren 2013

Projektbeskrivning

Projektdetaljer

Den 5 mars, 2013, lanserade Adidas Originals sin nya 2013 globala kampanj Unite All Originals. I centrum av lanseringen är adidas ’collider’, en online applikation som tillåter människor att dyka in i en värld av originalinnehåll. Internationella artister från olika changers slår sig samman för att skapa något oväntat och unikt. Utöver det debuterar Unite All Originals med en 90-sekunders hjältefilm, skapad tillsammans med DJ/producenten A-Trak och regissör och bildkonstnären SoMe.

Adidas collider är det perfekta utförandet för att ge ”Unite All Originals” liv, kommentar från Herman Deininger, CMO för Adidas varumärke. Det är ett innovativt sätt att sprida innehåll över hela webben och visa många olika typer av originalitet av allt från musikproducenter, designers och digitala artister till skulptörer. Adidas collider är ett steg framåt i hur vi kommer att komma närmre våra kunder att digitalt föra hen i framkanten av kulturen och visa hur Adidas Originals samlar människor till att skapa nya former av originalitet.

”Unite All Originals” är ett digitalt lett globalt initiativ som kommer att vara aktivt inom reklam, PR, detaljhandel och online-kanaler. Den 5 mars markerade den världsomfattande lanseringen av den digitala upplevelsen, med unika innehåll som visar kreativa sammanstötningar av utvalda artister från olika changers som rullas ut regelbundet. Utvald marknadsföring kommer även att köras i TV annonser. Hjältefilmen, regisserad och visuellt behandlad av den franska regissören SoMe, visar när DJ/producenten A-Trak omarbetar sin singel ”Landline” med omgivande ljud från bilderna för att skapa en exklusiv, unik ny låt.

Denna världsomfattande kampanj skapades av Sid Lee och B-Reel, Rackfish tillhandahöll managed servrar tjänster för att lastbalansera servrar som levererar kampanjen globalt, avlastat av CDNs tjänster (med edge-servrar i Australien, Asien, Europa och USA) som hanterar statistiskt innehåll.

Kund: Adidas

Byrå: B-Reel|Sid Lee

Kampanjhosting: Hostad Kampanj

Projekt URL: http://unite.adidas.com

Tjänster tillhandahållna: CDN, Managed servrar