Dedicerade Virtuella Servrar

Dina servrar är affärskritiska. Du behöver en bra server. 

Kraven är enkla – hög prestanda som inte påverkas av grannar, hög redundans och upptid på riktigt.  Och en grym support såklart. 

Dedicerade Virtuella Servrar - kvalitet till en rimlig budget!

Vi ser på våra Dedicerade Virtuella Servrar som nästa generations VPS, eller nästa generations server

  • Vi har fördelarna från VPSer med en bra prisbild tack vare delade resurser. 
  • Vi har också fördelarna från dedicerade servrar, eftersom vi inte överbokar och använder marknadens vassaste virtualisering, VMware.
  • Man slipper nackdelarna med dedicerade servrar tack vare centraliserad lagring och virtualisering som automatiserar bland annat hårdvarufel.

Prestanda

När man flyttar till Rackfish så ser vi ofta att prestandan blir bättre fast man kanske rent av har mindre hårdvara. Detta är eftersom man får mer prestanda på nätverk, processor, lagring och minne utan överbokning och med reserverade resurser.

Säkerhet

Med en server som har High-Availability så behöver man inte ha servrar bara för att försäkra sig om drift, eftersom vi reserverat kapaciteten för en ”automatisk failover”. Det är inte ovanligt att vi lastbalanserar ändå för prestanda eller enklare uppgraderingar. 
 

Nätverk

Alla dedicerade virtuella servrar har redundant gigabit anslutning (värdservrarna har redundanta 10Gbe).  Om stora trafikmängder är viktigt är våra IaaS servrar intressanta, där har man fri trafik på nätverkskortets kapacitet.

Standardservern

Rackfish Standardserver har drivit avancerade webplatser, mediaservrar för video, administrativa applikationer, ja allt möjligt. Det är en mycket bra server att utgå ifrån och det är enkelt att köpa till just det man behöver mer av (minne, lagring, vcpu etc). Vi har massor med Standardservrar i drift och det är ofta den vi utgår från, namnet säger allt!

Konfiguration

En Standardserver har 1 cpu. Kraftfull och pålitlig i alla väder (inga grannar knycker cpu-cykler här). Lätt att utöka, men det är rätt ovanligt. Går att spara på processorlicenser för mjukvara med en kraftfullare processor.
2 GB minne räcker också som regel. Vissa operativsystem och särskilt när man kör databaser eller andra applikationer så är det idé att utöka lite, men det går snabbt när man ser behovet.
I lagringsväg ingår 50 GB på vårt lagringsnät, dessutom reserverar vi dubbla mängden så att man kan få upp till dubbla användningen i form av lagrade snapshots, beroende på hur mycket data som förändras.
Nätet är supersnabbt och optimerat – 1000 GB trafik  är inkluderad, och anslutningen är1000Mb/s alternativ finns om du har andra behov!

Basicserver

Man kan säga att Basicservern är mer som en VPS, fast med alla fördelar från Rackfish! Prestandan och kapaciteten är lite lägre, perfekt för enklare webbplatser man vil köra på en liten server. Utbyggnadsmöjligheterna är oändliga, när man behöver växlar man upp till en standardserver och får mer av allt direkt!

Konfiguration

En Basicserver har 1 vcpu, med lite sänkt kapacitet för ett lägre pris. Märk väl att det fortfarande är Rackfish – så kapaciteten behåller man i alla väder. Samma sak med minne 1GB minne som är reserverat I lagringsväg ingår 10 GB på vårt lagringsnät, dessutom reserverar vi 10 GB för snapshots (beror på användningsmönster).
Nätet är supersnabbt och optimerat – 333 GB trafik  är inkluderad, och anslutningen är1000Mb/s alternativ finns om du har andra behov!

Rackfish Care – Managed Services

Rackfish Care är vår alldeles underbara tjänst som köps av företag som vill säkra upp driftskompetens till ett fast kostnad. Den vanligaste kunden är utvecklare som vill ha någon att arbeta mot som sköter driften och konfiguration för att kunna fokusera på själva utvecklingen.

Allt arbete ingår på kontorstid och inkluderar optimering, uppdateringar, felsökning, installation, konfigurering. 

Vissa månader använder man inget, andra månader massor – det finns nån sorts gräns på vad  vi kan leverera – om det börjar dra uppåt en 50 timmar per år (och server) så behöver vi nog diskutera detta, men hittills har det inte behövts.

Det är skönt för oss att kunna jobba fritt och göra vårt bästa och det är skönt för våra kunder att inte behöva fundera på om det skall kontakta oss eller inte.

Kunder med Rackfish Care kan dessutom få en egen kanal i vår Slack, då börjar det bli riktigt personligt och effektivt!

SLA

 Vi erbjuder SLA i tre nivåer. Grundläggande SLA ingår för alla servrar. SLA B ger 24/7 övervakning med åtgärd och garanterad inställelsetid på 2 timmar dygnet runt. SLA C finns för de som vill ha en fast kostnad och inkluderar 2 stycken utryckningar i månaden.

Anpassa din server

Utbudet av tilläggstjänster är väldigt stort. Naturligtvis har vill alla sorters domäner, certifikat, CDN  och liknande tjänster. Vill man betala exakt för det man nyttjar kan våra tim-mätta IaaS tjänster vara ett alterantiv. Specifikt för Virtuella Servrar dock kan följande nämnas:

Kapacitet

vCPU med mycket bra prestanda  kan läggas på. Minne likaså, säljs per GB, med eller utan High Availability. Lagring på vårt lagringsnät säljs per 50GB och inkluderar snapshots, objektlagring (S3) säljs i bulk eller mätt. 

Vi kan också hjälpa till med lastbalansering, optimering och lasttester.

Säkerhet

Förutom en god grundkvalitet i alla detaljer erbjuder vi tjänster såsom ”high availability” där klustret står redo att hantera hårdvarufel automatiskt. Fault Tolerance – där en maskin hålls som exakt kopia av huvudservern och tar över sekundsnabbt. Vi kan replikera data (eller maskiner) mellan datacenter.

Licenser

Windows och SQL-server är storsäljare. Wowza och flera andra videoserverprogramvaror likaså. Kontrollpaneler såsom cPanel och operativsystem CloudLinux är några exempel på vad vi levererar

Stockholm

I Stockholm har vi vår huvuddrift. Riktigt fina grejer!

Ström: 2N/N+1

I praktiken har varje server två strömsladdar. Varje strömsladd backas av olika uppsättningar batterier och dieslar. Det finns överkapacitet så att en diesel kan gå sönder. På båda sidorna. Bakom dieslarna finns två olika ställverk i elnätet. Eller: Vi har aldrig varit utan ström.

Kylsystem: N+1

N+1 innebär att kylsystemet består av (N) antal komponeneter för att kyla hela hallen och det finns alltid minst en (+1) fristående komponent som tar över vid fel.

Rutiner, säkerhet med mera är på topp med väktare dygnet runt, inpasseringskontroll med sluss och videoövervakning och så vidare. 

Uppsala

Denna hall är lite mer normal men har inte högsta krav på tillgänglighet. Eftersom vi använder denna som backup-hall för speciella ändamål (såsom att lagra just backuper långt bort från huvuddriften) så räcker det utmärkt. Det är fortfarande bevakat av väktare 24/7 och vi har såväl batteri som dieselbackup på strömförsörjningen. Kvaliteten på el-leveransen är väldigt hög och faktiskt tillgänglighet de senaste 5 åren är 100% på strömmen.

Detaljerna som gör skillnaden för din drift

RTMP mottagare

Upptid

Vår kvalitet utmärker sig på punkt efter punkt. Vi har kunder med extrema krav – det drar alla våra kunder nytta av. Alla dessa detaljer där vi låter kvalitet kosta leder till en sak: Bra tillgänglighet. Och bra prestanda. Okej, två saker blir det.

storage-san

Lagring – Block storage

All lagring sker i vårt lagringsnät. Det är snabbt (SSD, många anslutningar) säkert (klarar trasiga diskar och processorer och switchar och sladdar) och praktiskt (allt data är separerat från servern – vi kan flytta EFTER ett haveri!)

cpu-processor

Hårdvara – vCPU

Något som skiljer Rackfish Virtuella Servrar från de många VPS och molntjänster är att vi reserverar den cpu-kapacitet vi säljer och balanserar vårt kluster automtaiskt så att ingen enskild server blir överbelastad. Glöm ”CPU-Steal”!

Lagring – Object storage

S3-kompatibel lagring i Sverige från ett svenskt företag, med hög redundans, snabb access och enkel prissättning. . 

video distribution

Nätverk – internetanslutning

Ett kraftfullt nät med säkerhet och kapacitet med flertalet leverantörer utanför som automatiskt optimeras. Har du behov av bra nät så ska du definitivt prata med oss.

webbhotell - delad hosting

Backup – datasäkerhet

Våra lagring sparar snapshots på servrar för snabb åtkomst och backuper skickas till vårt sekundära datacenter.  

iaas cloud servers vps

Virtualisering

Med marknadsledande VMware som plattform kan vi flytta kunder när hårdvara ska servas, garantera prestandan med automatiskt ombalansering, ge hög tillgänglighet efter behov. Till och med en server som går sönder hanterar vi automatiskt på några minuter. Trygghet och kvalitet  för våra kunder.

Minne server RAM - ej överbokat.

Hårdvara  – RAM-minne

Som allt annat är minne bokat så varje server får det som är beställt. Dessutom erbjuder vi High Availability där lika mycket minne finns reserverat i vårt kluster för att hantera situationer när hårdvara går sönder. Grymt bra upptid.

Svensk hosting - Rackfish Based in Sweden

Based in Sweden

Svenskt Aktiebolag med Svenska ägare. Svenska standardavtal. Högsta kreditvärdighet hos UC. Svenska fakturor  och hosting från datahallar i Stockholm och Uppsala. Det är tryggt och tydligt!