Rackfish CDN

Ett riktigt driftssäkert CDN som inte är byggt på en leverantör utan närmare 50 olika nätverk från lika många leverantörer med trafik inkluderat även på kostsamma marknader som Asien och Sydamerika.

Vad är CDN?

CDN är kortform för Content Distribution Network – ett nätverk som är speciellt byggt för att distribuera innehåll. Det löser flera problem:

1) en besökare får en stor del av en webbsida eller film levererad från en nod som ligger nära där man är.

Det går snabbare!

2) Eftersom en stor del av datat nu inte kommer från en ensam server så klarar “huvudservern” enormt mycket mer besökare och kan koncentrera sig på det som är viktigt.

Det går snabbare!

3) Eftersom ett CDN består av massor med noder, över hela världen så är alla plötsligt nära det tunga innehållet. Belastningen delas plötsligt upp mellan massor av servrar över hela världen + själva huvudservern.

Det går snabbare!

Skräddarsydda Content Distribution Network

För kunder där en marknad överskuggar allt annat kan vi hjälpa till med skräddarsydda CDN för att passa perfekt. Vi har använt tre metoder:

1. Bygga en anpassad distribution i vårt eget CDN med noder speciellt för att lösa problemet.

2. Sätta upp noder lokalt i landet som antingen vi inkluderar i vår befintliga CDN-lösning – eller som skapar ett eget ”mini-CDN” specifikt för ett land som kanske är svårt att nå med bra prestanda eller där bästa prestanda är superviktigt.

3. Utvärdera andra content distribution networks och koppla på oss på det bästa alternativet.

Från 990
SEK / månad
  • Skräddarsydda paket med trafik
  • Låga trafikpriser
  • Rikta mot specifika länder!
  • Missa inte alternativet Streamio för film och ljud hantering och distribution!