Rätt server för rätt ändamål

Server, Co-location, IaaS, VPS, Dedicerade servrar eller molnet? 

Vad passar vilket projekt?

Rackfish Cloud Server
-skalbar infrastruktur som service

kvalitet på infrastruktur för cloud servrar

Serverkapacitet till rätt pris och kvalitet

Vi har lagt ner möda på varenda steg som leder fram till din virtuella server. Internetanslutningarna, routingen, strömförsörjningen, servrarna, redundansen, virtualiseringen, överkapaciteten - hos oss ska din server inte behöva gå ner - inte ens för underhåll. En server hos oss motsvarar ofta flera servrar i de stora molnen tack vare den höga prestandan och redundansen. IaaS - Infrastructure as a Service är en tjänst som kan anpassas efter de behov man har för stunden till en riktigt bra kostnad!

Priser på cloudservrar

Nedan finns de vanligaste tjänsterna med priser. Allt debiteras per timme, månadspriserna är utgångspriser och stämmer inte exakt pga månaders varierande längd och avrundningar.

Cloudservrar compute

Välj själv anslutningshastighet till servern och komplettera med en Edge gateway för att få brandvägg och lastdelning till dina maskiner.  Med en Edge GW så delar alla dina servrar på bandbredden. Anslutningshastigheten är satt till gränsvärdet, men själva trafiken mäts inte, utan det är fritt fram att använda hela hastigheten.

ResursPris mer timmePris per månad
vCPU (core)0,04 kr30 kr
High-Availability RAM per GB0,14 kr100 kr
Lagring, SAN, per 10GB0,03 kr22 kr
Backup, per 50GB350 kr
Edge Gateway0,54 kr395 kr

Cloudservrar networking

En server är uppbyggd av en eller flera vCPU, en eller flera GB RAM och den lagring som behövs. Tjänsterna debiteras per timme och kan fritt ökas, minskas eller stängas av under tiden. En avstängd server debiteras bara för dess lagring.

ResursNät hastighetPris månad med Edge Gateway (brandvägg, lastbalasering)Pris utan Edge GW
Nätanslutning1 Mbps395 kr0 kr
Nätanslutning10 Mbps445 kr50 kr
Nätanslutning100 Mpbs495 kr100 kr
Nätanslutning200 Mbps1145 kr750 kr
Nätanslutning400 Mbps1895 kr1500 kr
Nätanslutning600 Mbps2395 kr2000 kr
Nätanslutning1000 Mbps3895 kr3500 kr
IP-nummer externt25 kr25 kr

Kvalitet i varje led på Rackfish Cloudservrar

Minne server RAM - ej överbokat.

Hårdvara  – RAM-minne

Förutom att vi reserverar det minne som köps och ej överbokar det så att maskinerna alltid kan leverera beställd mängd – så bokar vi det dubbelt. Krashar hårdvaran så startas server om automatiskt på ny hårdvara!

storage-san

Lagring – Block storage

Servrar har tillgång till lagring via två separata nät. Båda näten är anslutna till dubbla controllers och disk-kabinetten klarar att förlora ett gäng diskar innan de tappar data. Systemet använder en kombination av SSD och SAS för data som behöver snabb åtkomst.

cpu-processor

Hårdvara – CPU

Många cloudlösningar vräker på med många cpu-er och låter kundernas servrar stjäla kraft från varandra. Här är det reserverad kapacitet, och dessutom- börjar en nod bli belastad så balanseras de virtuella servrarna automatiskt om. En Rackfish cpu räcker ofta mycket längre än de andra cpu-erna.

Secure Cloud computing

Lagring – Object storage

Vill du använda en S3-kompatibel lagringslösning som är helt baserad i Sverige med mycket hög redundans så finns även det tillgängligt.  Snabb  åtkomst från servrar och mycket hög kapacitet uppskattas av de som provat att flytta stora datamängder till utländska tjänster. 

video distribution

Nätverk – internetanslutning

Ett riktigt vasst nät gör underverk för prestandan. Alla servrar har tillgång till flera 10Gbps anslutningar så att alla instanser kan köra på fullt. Med tre transitoperatörer och trafik över knutpunkter så finns det alltid en bra väg och vi optimerar automatiskt -är nät viktigt, ring oss!

webbhotell - delad hosting

Backup – datasäkerhet

Väldigt hög redundans på lagring är inte nog, vi arbetar även med snapshots på servrar för snabb återställning och backuper. Backuper flyttas över våra privata förbindelse till vårt sekundära datacenter i Uppsala. Så om det som inte får hända händer….

iaas cloud servers vps

Virtualisering

Eftersom vår virtualisering är baserad på VMware så behöver vi aldrig utsätta våra kunder för omstarter vid service, vi kan garantera prestandan, bygga avancerade lösningar för tillgänlighet och inte ens ett hårdvarufel orsaker större nertider.

RTMP mottagare

Upptid

Vi använder en kombination av många tekniker för att be bästa möjliga upptid. Redundans, där allt är dubblerat, via överkapacitet som gör att vi kan stänga ner en server, en internetoperatör eller en netswitch kan vi utför avancerad servic och uppgraderingar utan att våra kunder märker det.

Svensk hosting - Rackfish Based in Sweden

Based in Sweden

I bland är lokalt enkelt. Med servrar i Stockholm och Uppsala, levererade från ett Svenskt företag med högsta kreditvärdighet från UC. Svenska Standardavtal och Svenska fakturor med 30 dagars kredit (efter månadens slut för cloudtjänster).

Funktioner

Funktioner i Rackfish molntjänster

Fördelar

Fördelar med Rackfish molnservrar