Det är vi som är Rackfish

Vi är ett väl sammansvetsat gäng som arbetat länge tillsammans. Med olika expertisområden och infallsvinklar gör vi underverk så gott som varje dag…

Rackfish Core-team

Tomas Strand, Systemtekniker

Tomas är en sann hosting-ninja och dator veteran sedan 80 talet. Med ett brinnande intresse för teknik löser han problem små som stora.

Med ett övergripande ansvar för supporten är det ofta Tomas ni får kontakt med.

Johan Olde

Johan Olde, VD

Vår ledare och visionär. Styr Rackfish med järnhand i sammetshandske. När han inte sitter i ett möte (händer väldigt ofta) eller är fast i andra administrativa uppgifter så är han förmodligen ute på nätet och söker nya idéer, möjligheter och program. Kommer ofta med idéer som Martin, Daniel eller Tomas får omsätta i verklighet. Aktiv internetanvändare sedan 80-talet lämnar många historier att berätta från svunna tider.

 

Utanför kontoret ägnar han sig ofta åt ”smygarbete”. Detta kan även ta sin roll i läsning – inte sällan om teknik, Internet-of-Things och likande saker. Mat och vin tar också en tydlig plats i livet, och köksteknik i form av grillning, slow-cooking, sous-vide och liknande gör även denna del av livet nördigt. Tränar sig dessutom till skogsbonde ibland när andan faller på.

 

För en upplevelse utöver det normala rekommenderar vi ett samtal.

Succé Mannen, CTO

Jag hanterar inte succé. Jag är succé – Martin Malmgren

Martin har genom åren tagit alla projekt under sina vingar och gjort en vana av att leverera utöver det normala.

Vill du också uppleva succé i ditt liv? Kontakta Martin

Daniel Gustafsson, kattpratare och systemutvecklare

Daniel ”Katt-Danne” Gustafsson

Som en viking med förkärlek till katter, programmering och musik intar Daniel våra hjärtan. En tidigare aktiv demoprogrammerare på pc-scenen som uppskattar den visuella och kreativa aspekten av programmering. Varit i branschen sedan 90-talet med en bred erfarenhetsportfölj vad gäller programmeringsspråk och plattformar. Har varit med och utvecklat bland annat tunga CM-system åt stora internationella aktörer, dynamiska video-plattformar, avancerade Flash-sidor och NodeJS-lösningar. Han utvecklar och underhåller våra interna system och funkar lika bra att prata med om man pratar ”utvecklarspråk” eller ”användarspråk”, server eller klientsida.

Fick han fria händer skulle vi antagligen drifta en uppringd BBS och en och annan Commodore 64-baserad webbserver. I hans hem kan man finna all möjliga datorer och tv-spel från 80/90-talet. Behöver man hjälp med att damma igång sin gamla 386a, Amiga 1200 eller Macintosh SE/30 så är det troligtvis något han själv gjort i närtid. När allt kommer omkring kan man fortfarande lära sig något nytt om något gammalt.

Med försiktighet och standardfrasen “tre till fyra veckor” levererar han lösningar oftast innan lunch och som företagets skeptiker balanserar han en del mer blåögda och entusiastiska medarbetare (vår VD) som gärna vill se fantastiska lösningar driftsatta snabbt.

Vill man prata om kod, gamla tv-spel, katter eller snygga lösningar finns han här för dig.