Det är vi som är Rackfish

Vi är ett väl sammansvetsat gäng som arbetat länge tillsammans. Med olika expertisområden och infallsvinklar gör vi underverk så gott som varje dag…

Rackfish Core-team

Tomas Strand, Systemtekniker

Tomas Strand är en sann hosting-ninja!

 

Här har du ansiktet till rösten du oftast möter i telefon.

 

Förutom att lösa problem av de mest varierande slag, guidar han våra kunder till säkra och snabba lösningar – ofta innan de hinner fråga om det. Ninja-stämpeln kommer inte minst från det faktum att han drar telefonluren snabbare än sin egen skugga – något som inte minst uppskattas av kunder som ogillar långa telefonköer.

 

När Tomas hittar ledig tid från jobb och familj flyr han verkligheten in i en radiostyrd miniatyr av världen. En icke oansenlig samlig radiokontrollerade fordon håller honom åkande och flygande. Epitetet inventarie är också passande för någon som kom till företaget för över 18 år sen!

Johan Olde

Johan Olde, VD

Vår ledare och visionär. Styr Rackfish med järnhand i sammetshandske. När han inte sitter i ett möte (händer väldigt ofta) eller är fast i andra administrativa uppgifter så är han förmodligen ute på nätet och söker nya idéer, möjligheter och program. Kommer ofta med idéer som Martin, Daniel eller Tomas får omsätta i verklighet. Aktiv internetanvändare sedan 80-talet lämnar många historier att berätta från svunna tider.

 

Utanför kontoret ägnar han sig ofta åt ”smygarbete”. Detta kan även ta sin roll i läsning – inte sällan om teknik, Internet-of-Things och likande saker. Mat och vin tar också en tydlig plats i livet, och köksteknik i form av grillning, slow-cooking, sous-vide och liknande gör även denna del av livet nördigt. Tränar sig dessutom till skogsbonde ibland när andan faller på.

 

För en upplevelse utöver det normala rekommenderar vi ett samtal.

Martin Malmgren, CTO

Martin Malmgren. Modermodemet

En populärkulturell nörd-referens är att Martin är vårt modermodem, själva hjärtat i hårddisken. Som CTO har han ett övergripande ansvar för det tekniska på Rackfish. Med full koll på infrastrukturen och känsla för allt från IaaS-cloud-tjänster till routing lyfter han tekniken till nya höjder.

Martin delar sin tid mellan Rackfish och en familj med nästan oräkneligt antal barn (3 st i alla fall). Delar passionen för RC-flyg med Tomas, IoT och sous vide med Johan och Retrospel med Daniel. Funkar i alla sammanhang, men föredrar mail och chat framför telefon.

Daniel Gustafsson, kattpratare och systemutvecklare

Daniel ”Katt-Danne” Gustafsson

Som en viking med förkärlek till katter, programmering och musik intar Daniel våra hjärtan. En tidigare aktiv demoprogrammerare på pc-scenen som uppskattar den visuella och kreativa aspekten av programmering. Varit i branschen sedan 90-talet med en bred erfarenhetsportfölj vad gäller programmeringsspråk och plattformar. Har varit med och utvecklat bland annat tunga CM-system åt stora internationella aktörer, dynamiska video-plattformar, avancerade Flash-sidor och NodeJS-lösningar. Han utvecklar och underhåller våra interna system och funkar lika bra att prata med om man pratar ”utvecklarspråk” eller ”användarspråk”, server eller klientsida.

Fick han fria händer skulle vi antagligen drifta en uppringd BBS och en och annan Commodore 64-baserad webbserver. I hans hem kan man finna all möjliga datorer och tv-spel från 80/90-talet. Behöver man hjälp med att damma igång sin gamla 386a, Amiga 1200 eller Macintosh SE/30 så är det troligtvis något han själv gjort i närtid. När allt kommer omkring kan man fortfarande lära sig något nytt om något gammalt.

Med försiktighet och standardfrasen “tre till fyra veckor” levererar han lösningar oftast innan lunch och som företagets skeptiker balanserar han en del mer blåögda och entusiastiska medarbetare (vår VD) som gärna vill se fantastiska lösningar driftsatta snabbt.

Vill man prata om kod, gamla tv-spel, katter eller snygga lösningar finns han här för dig.